Eigen risico zorg

Het eigen risico in de zorg loopt steeds hoger op. Door creatief te zijn valt daar echter nog wel eens het een en ander op te besparen.

Een tip die een van onze leden in praktijk brengt is het kopen van medicijnen in het buitenland. In dit geval gaat het om voorgeschreven kalktabletten. Deze zijn ook vrij te verkrijgen, maar als ze op doktersrecept via de apotheek besteld worden, vallen ze onder het eigen risico.

Als je verder niets mankeert komen deze kosten dus volledig voor je eigen rekening. Gezien over een heel jaar loopt dat toch behoorlijk op. In totaal was ik per jaar ongeveer 180,- eigen risico kwijt.

Wij zijn eens verder gaan kijken en ontdekten dat we vergelijkbare tabletten in het buitenland konden bestellen voor een fractie van dit bedrag. We zijn gelijk als onze voedingssupplementen in het buitenland gaan bestellen. Per zending besparen we gemiddeld maar liefst 400,- rekening houdend met de verzendkosten. En dan bestellen we in sommige gevallen zelfs exact dezelfde artikelen van het hetzelfde merk!

Met 2 à 3 zendingen per jaar besparen we dus gemiddeld 1000,- per jaar.

Omdat het wel om je gezondheid gaat, heb ik dit eerst besproken met mijn huisarts e die staat er volledig achter.


In dit geval gaat het om een echtpaar van rond de 40. Zij moeten dus nog 25 jaar werken. Als zij de 1000,- jaarlijks bijstorten op hun beleggingsrekening en een gemiddeld rendement van 5% weten te realiseren sparen zij in 25 jaar maar liefst € 50.113,45 bij elkaar. Zonder dat het hen feitelijk een cent kost, maar alleen door de artikelen die ze toch kopen op een betere manier in te kopen.

Op deze manier zouden de zorgkosten in Nederland dus ook aanzienlijk omlaag kunnen.

Geef een reactie